„O viaţă dedicată sănătăţii oamenilor-doctorul George Gearavela”, s-a lansat!!!


Asa cum spuneam într-un articol anterior, ieri a avut loc lansarea cărţii al cărui titlu l-am preluat pentru articolul meu. Pentru Olteniţa a fost un moment de mare cultura, aşa cum mulţi dintre noi, cei prezenţi, poate  şi din mândrie locală, puţin exagerată, l-am intitulat, „un regal de cultură„.  Îmi cer scuze dacă voi omite pe unele, dintre personalităţile prezente. N-o fac din rea voinţă ci din ignoranţă. Pe mulţi nu i-am cunoscut şi nu-i cunosc. Este vorba de prietenii doctorului Gearavela, care au venit cu placere, sa îl vadă şi să îl susţină, poate chiar de la mari distanţe.

În afara actorilor consacraţi, legende vii precum Eusebiu Ştefanescu, George Mihăiţă, George Motoi cu soţia, Ion Chelaru şi doamna Tora Vasilescu, venită direct de la filmările de la Buftea,   au fost prezente şi alte personalităţi, de data aceasta din alte domenii. Ma refer în primul rând la domnul Câmpeanu, fondatorul noului PNL, o personalitate de marcă a vieţii politice din România.

Tot din domeniul  culturii, a fost prezent şi domnul Nicolae Petre Modreanu, realizator TV, dar şi profesor la Universitatea Hiperion. Împreună cu domnia sa, a fost o tânără speranţă Studioului ” Sahia Film„, ce încearcă să-l ridice din cenuşă, ca o pasăre Phoenix. A filmat întreg evenimentul şi urmează ca acesta să devină un film documentar.

Au fost foarte mulţi dintre confraţii doctorului, pe care din păcate nu îi cunosc şi îmi cer scuze pentru omisiune.

Pot spune că am vorbit mai mult, nu că i-am cunoscut, cu domnul profesor Dumitru Constantin – Duncan, autorul cărţii Inteligenţa Materiei,  şi ziarista de la „Jurnalul Naţional”  care i-a deschis porţile celebrităţii pe când redacta pagina de sănătate, de la ziar, doi dintre convivi mei, domnişoara Maria Timuc .  Pot enumera, drept convivi şi pe domnul Radu Câmpeanu, surorile Mădălina şi Cornelia, paciente ale doctorului, cât şi pe doamna Rodica, o altă pacientă.

Domnul Eusebiu Ştefanescu ne-a delectat cu recitările sale, dar şi cu poveştile despre teatru pe care le-a rostit la masa unde s-a băut „şpriţul de drum”.

Un moment înălţător a fost când grupul de aromâni veniţi special pentru această ocazie au interpretat dansuri şi cântece specifice, momente în care sensibilitatea doctorului Gearavela şi-a spus cuvântul. I-au dat lacrimile.

Pentru Olteniţenii prezenţi a fost o încântare şi în adevăr un mare eveniment cultural. Un mini-cenaclu Flacăra.

Şi în acest caz invidia şi-a spus cuvântul. Nici unul din foştii colegi medici, ai doctorului din spitalul Olteniţa, nu a fost prezent ! Invidia care i-a făcut pe aceştia să nu vină să se bucure alături de domnia sa şi de ce nu alături de noi. Singurul care a fost prezent, ca fost angajat al spitalului, dar şi mare admirator al doctorului, a fost dl. Mihalache Florin, dar nu  medic.

Cu toate acestea am fost părtaşul unei întâmplări care m-a mişcat. Eram pe hol, după ce începuse desfăşurarea evenimentului. A venit o doamnă cu o fata de 14-15 ani.

-Unde este sala? A început evenimentul?

-Da doamnă, poftiţi în sală.

-Nu pot intra aşa. Nu are o uşă şi prin spate? Nu vreau să se uite toată lumea la mine!

Am iniţiat o stratagemă! Am intrat întâi eu în sală, filmând pe cei prezenţi, pentru a concentra privirile curioase. Doamna şi fetiţa au intrat în urma mea. Ulterior am aflat că acea doamnă era o colegă şi admiratoare a doctorului Gearavela, venită de la Bucureşti, pentru a-i fi alături, însă în linişte şi anonimat.

Continuarea, mai târziu, şi în alt loc.

2 gânduri despre „„O viaţă dedicată sănătăţii oamenilor-doctorul George Gearavela”, s-a lansat!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.