Suntem un popor laş, sau mai finuţ spus de mămăligari!


Iata contestatarii israelieni
Iată contestatarii israelieni pe străzi- Imagine Le Monde fr

  Israelienii contestă măsurile guvernului de dreapta şi  cer „Justiţie socială”. Această contestare  a  strâns sâmbătă peste 300.000 de contestatari pe străzile din Tel-Aviv şi din alte oraşe.

Organizatorii mişcării sunt încântaţi pentru că au depăşit cu mult masa critică de 200000 de contestatari, care sperau să se adune.

Lozincile strigate au fost: „poporul cere justiţie socială”, „poporul contra guvernului”  şi „noi vrem un ” État-providence” (stat social) acum”!

Manifestanţii, în marea lor majoritate laici, cer o serie de măsuri: construcţia masivă de locuinţe pentru a scădea preţul acestora, creşterea salariului minim, taxe mărite pe apartamentele nelocuite,  şcolarizare gratuită la toate nivelurile.

Rabinul Benny Lau, figură a sionismului religios, a spus că Israelul ” nu merită să fie considerat ca un Stat al evreilor, atâta timp cât aici nu funcţionează regulile unei justiţii sociale.”

Duminică dimineaţa, domnul M. Netanyahu a anunţat crearea unei echipe speciale pentru a răspunde cererilor exprimate de manifestanţi.Domnul Netanyahu vrea să constituie o echipă specială  din reprezentanţi ai ministerelor şi universităţilor care să analizeze şi să găsească soluţii la cererile manifestanţilor .” declară un înalt responsabil al guvernului sub protecţia anonimatului, agenţiei de presă AFP.Aceste recomandări se vor referi la mijloacele de luptă împotriva sărăciei şi asupra accesului mai uşor la locuiţe”

Aceste fragmente din articolul  În Israel mişcările pentru egalitate socială iau amploare  din Le Monde.fr nu le-am tradus de dragul unei ştiri senzaţionale. Aici se vede cum un stat responsabil, cu oameni ce ştiu a guverna, fac tot ce se poate pentru ca acţiunile contestatare să nu ia amploare, dar şi respect pentru proprii cetăţeni.

La noi tanti Udrea cu Băsenică şi compania de rahat îşi bat joc de noi. E drept că şi românii sunt mai fraieri, să nu zic altfel.

După atâţia ani de contestare a guvernului Boc , a preşedintelui Băsescu, care nu iau în seamă nimic din ceea ce cere poporul, ei tot la locul lor se află iar noi lătrăm ca nişte câini la lună.

Suntem de rahat!!!

Dixi!

Ce ziceţi şi voi : Alioşa Popovici, Amza Carmen,Cati Lupaşcu,Ionuţ Iancu, Madi si Onu, ?,Teodoraşi iar Theodora,Hai ca se poate!, Sfinxul 777, Adrian Năstase,   Oana Niculescu Mizil, Rinder Razvan Catalin etc.


9 gânduri despre „Suntem un popor laş, sau mai finuţ spus de mămăligari!

  1. Doamnă Cred că mă înţelegeţi greşit. Am intrat în dizgraţia atât a liberalilor cât şi a PSD. Am spus lucruri usturătoare. Mi+e scârbă de politică şi politicieni. Nu cu nuieluşa se mai poate face ceva la noi, ci cu parul. Nu e vorba de banii ce-i pierdem toţi ci e vorba de speranţa care n-o mai avem şi mai grav n-o mai au nici tinerii, cum bine spune şi World of Solitaire.

    Apreciază

  2. Credeți că eu sunt fericită că lună de lună pierd 525 lei ?
    Dar nu vreau ca peste câteva luni să mă trezesc că nu-i mai primesc nici pe aceia. Prietenii dvs. liberali prin nesăbuința premierului Tăriceanu ne-a adus aici. Școala unde munceam eu și care este pe picior de desființare, nu are elevi, a primit de sute de milioane aparatură electronică pe care nu a cerut-o nimeni. De calculatoarele date elevilordrept cadou ce să mai vorbim ? Eu am plătit 3 ani rate ca să iau fiului meu calculatorul pe care-l folosesc acum. De miliardele investite în școli fără elevi ce ziceți ?

    Apreciază

  3. Nici cetăţenii Israelieni n-au făcut acte de vandalism, dar au fost luaţi în seamă de guvern imdiat, lucru ce nu pre se întâmplă la noi.

    Apreciază

  4. Cine protestează în Londra ?

    ”Iranul a cerut marti politiei britanice sa dea dovada de retinere impotriva manifestantilor ce protesteaza fata de uciderea unui barbat de culoare in Londra, transmite PressTv, potrivit Hotnews.

    Conform agentiei IRNA, purtatorul de cuvant al diplomatiei de la Teheran, Ramin Mehmanparast, a indemnat guvernul britanic sa ceara politiei sa se opreasca de la confruntari violente cu poporul.

    Mehmanparast a cerut guvernului de la Londra sa inceapa dialogul cu protestatarii si sa asculte revendicarilor lor, pentru a calma situatia.

    Oficialul iranian a solicitat de asemenea organizatiilor independente pentru apararea drepturilor omului sa ancheteze moartea lui Mark Duggan, pentru a asigura drepturile civile si libertatile cetatenesti.”

    http://bataiosu.wordpress.com/2011/08/09/dupa-cum-era-de-asteptat-iranul-reactioneaza-la-interventia-in-forta-a-politistilor-britanici-impotriva-rebelilor-termen-folosit-de-occident-pentru-a-desemna-teroristii-care-ataca-fortele-guvern/

    După cum scriam și ieri persoanele decente se duc la vot și nu fac acte de vandalism.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.