CIDRAP on EHEC


Asa se intitulează rezumatul raportului CIDRAP ( Center for Infectious Disease Research&Policy , University of Minesotta).

Traducerea textului din engleza  mai jos:

CIDRAP despre EHEC

Via CIDRAP, un rezumat foarte bun de Roos Robert al situaţiei EHEC miercuri: > E coli , decese în Europa push mai mare” href=”http://www.cidrap.umn.edu/cidrap/content/fs/food-disease/news/jun0111ecoli.html”>E coli de cazuri, decese în Europa în creştere astăzi . Extras:

Numărul de cazuri şi decese în Europa, provocate de  Escherichia coli a ajuns  astăzi, după diferite rapoarte ale agenţiilor de ştiri la aproximativ 1.500 de cazuri de îmbolnăvire şi 17 decese, în timp ce sursa epidemiei a rămas un mister.

Cifrele oficiale ale autorităţilor europene nu sunt unitare şi indica cifre considerabil mai mici decât cele ale agenţiilor  de ştiri. Comisia Europeană, într-un comunicat din 31 mai, a  indicat un total de 1245 de cazuri şi 10 decese,în nouă ţări, cu marea majoritate a cazurilor înGermania. Sunt menţionate  399 de cazuri de sindrom hemolitic uremic (SHU), tulburări renale potenţial letale, asociat cu unele infecţii cu  E coli .

Astăzi Institutul Robert Koch (RKI) anunţă ca  numărul de cazuri SHU în Germania, a ajuns la 470, cu 9 decese.

După datele oficiale ale CE se arata ca 9 cazuri de deces s-au înregistrat în Germania şi celelalte în Suedia.

RKI recomanda la fel ca şi autorităţile germane   „să nu se consume  roşii crude, castraveţi, salată verde şi, în special cele achiziţionate în nordul Germaniei, centrul focarului. Avertizarea va rămâne activa „atât timp cat investigaţiile privind izbucnirea continua şi  sursa de infecţie nu a fost identificata”, s-a  menţionat în comunicatul institutului.

Un control efectuat de autorităţile germane ,  săptămâna trecută, a indicat roşiile, castraveţi şi salata verde  ca surse posibile ale focarului. Germeni patogeni  E coli au fost găsiţi pe patru castraveţi, din care trei  din Spania.

Astăzi oficiali ai CE au declarat că, urmare a testelor ulterioare s-a  demonstrat  că pe castraveţii spanioli nu era  tulpina , E coli O104. „În ciuda faptului că uni dintre castraveţii eşantion testaţi,au ieşit  pozitiv la STEC [E coli Shiga producătoare de toxine], testele ulterioare nu au confirmat prezenţa serotipului specific…cel care afectează oamenii

Oficiali ai CE arata ca  1169 de cazuri au fost în Germania. Suedia a avut 41 de cazuri , Danemarca 14, şi cu câteva cazuri, în fiecare din următoarele:  Ţările de Jos, Franţa, Regatul Unit, Austria şi Elveţia. Spania, a declarat ca  a avut doar un singur caz.

Ce m-a determinat sa transcriu acest articol a fost faptul ca este implicată o Universitate din Statele Unite, care critica oficiali europeni. Acest sistem de manipulare al opiniei publice mondiale vine sa îmi întărească convingerea ca şi aceasta manevra tactica, adică lansarea de zvonuri şi germeni patogeni sunt coordonate bine de CIA şi alte servicii secrete  americane. Faptul ca economiile în ascensiune , precum cea chineza , tind sa ia tot mai mult ca  etalon în tranzacţiile comerciale EURO, dolarul pierzându-şi din putere , mi se pare un motiv întemeiat de a submina economia europeana. De fapt doi mari producători dar şi consumatori ai lumi, China şi Rusia au încheiat un acord bilateral de comerţ în care valutele  folosite sa fie rubla şi yuanul. America da din coate şi tulbura apele omenirii. Ca întotdeauna, vrea ca bătăliile sa le poarte în alta parte , nu pe teritoriul sau.

5 gânduri despre „CIDRAP on EHEC

 1. @ Popateapa,
  Felicitări !
  Ai pus punctul pe „ I ” !
  SUA sunt capul tuturor răutătilor !
  De ce nu vorbeste nimeni despre sutele de mii de oameni nevinovati care mor zilnic de foame , sete, lipsa medicamentelor ,din cauza războaielor provocate de ei, americanii ? Vorbesc insă despre E.COLI ca si cum această bacterie ar fi sfârsitul lumii ca să distragă atentia opiniei publice mondiale de la crimele lor in LIBIA si nu numai ! DIVERSIUNEA se aplică nu numai in ROMÂNIA ci si in lumea intreagă !

  Apreciază

 2. Ştiţi cât de simplu stă realitatea?

  Totul porneşte de la politica SUA de a subvenţiona porumbul.

  Statele Unite subvenţionează producţia porumbului, îl cumpără în orice cantitate. De ce? Pentru că obţinând un porumb ieftin toate celelalte care se fac pe baza porumbului vor fi ieftine.

  Evident, porumbul este principala hrană pentru vaci, ceea ce face carnea de vită foarte ieftină. Bănuiesc că ştiţi cât de mult se consumă carnea de vită în Statele Unite. Ei bine, porumbul este o plantă furajeră foarte eficientă, numai că la vite provoacă E-Coli. Evident acest e-coli trece în carne şi în balega de vacă. De regulă la carne se poate evita pentru că este îndeajuns să nu se mai hrănească vaca cu porumb cu 3 săptămâni înainte de tăiere şi problema s-a rezolvat (deşi nimeni nu face nici măcar asta). Cu balega în schimb, este o problemă. Tehnologia modernă strânge în tancuri subterane imense dejecţiile de vacă, sunt subţiate cu apă şi împrăştiate, direct din tanc, printr-un furtun lung care merge până la utilaj, pe câmp. Este evident că acel bălegar este contaminat cu e-coli. Din fericire, dacă este împrăştiat pe câmp înainte de apariţia vegetaţiei, o dată cu arătura de primăvară, nu este o problemă pentru că, până să apară plantele, bălegatul devine îngrăşământ şi nu contaminează plantele. Problema nu poate fi deci la cultura mare.

  Folosirea bălegarului neprelucrat termic direct în serele şi terenurile în cultura legumicolă este un pic diferită, pentru că este foarte probabil ca îngrăşămintele se se administreze şi în perioadele de după apariţia plantei. Există deci posibilitatea unui contact între e-coli şi legume.

  Faptul că avem de-a face cu o creştere rapidă a numărului de îmbolnăviri grave, dar şi că avem o incidenţă a bolii mulţi-naţională (dar restrânsă, nu este pandemie) mă face să cred că există o sursă unică de infecţie şi, dată fiind perioada, este foarte posibil să vină de la o seră şi nu de la cultura de câmp. Ceea ce este extrem de interesant este că de cam un an de zile a început să apară la televizor o reclamă la nişte pastile care tratează e-coli. Am căutat-o pe youtube dar nu am găsit-o. Recunosc că, până la reclamă, habar nu aveam că această boală există la om în măsura în care să te îngrijorezi că o ai. Se poate deci să fie o campanie de tratament medicamentos precum a fost şi cu gripa aviară… care să aducă bani cuiva.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.