Cine spune adevarul?


Romania se afla pe locul 92 in clasamentul anual al libertatii presei realizat de Freedom House, tara noastra intrand, potrivit criteriilor utilizate de organizatia respectiva in categoria tarilor cu o presa partial libera.

Conform raportului „Freedom of the Press 2009” dat publicitatii la Washington si publicat pe site-ul Freedom House, Romania le afla la egalitate cu Ecuador, Panama si Peru, avand un rating al libertatii presei de 44.

De o exprimare mai libera in presa se bucura, in opinia realizatorilor raportului, Cehia, Ungaria, Bulgaria sau Serbia, in timp ce Albania sau Ucraina se situeaza mai jos in clasament.Ziare.com 

Romania se afla pe locul 88 in clasamentul anual al libertatii presei, alaturi de Bolivia, El Salvador si Brazilia.

Potrivit raportului realizat de Freedom House, presa din Romania este „partial libera”, fiind situata dupa Mozambic, Burkina Faso si Croatia, insa inainte de Panama si Peru. Ziare.com

Bulgaria Worst in EU Media Freedom

Bulgaria, together with East Timor and India, has been ranked 77th out of 196 countries in Freedom House’s media freedom index, which is the worst result for an EU country.

Bulgaria, alături de Timorul de Est şi India, a ocupat   locul 77 din 196 de ţări potrivit  raportului Freedom House referitor la libertatea  presei, fiind  cel mai prost rezultat pentru o ţară UE.(mira-m-as)

The status of the Balkan country’s media is considered to be „partly free”, which makes it the only EU country in which the press is not labeled as „free”.

Statutul mediei din aceasta  ţara balcanica, obținut în urma acestui clasament este de  „parțial libera”, ceea ce face din ea , singura tara din UE în care presa nu este etichetata ca „libera”.(mai sa fie!..). novinite.com

12 gânduri despre „Cine spune adevarul?

  1. Dle Marinescu
    Va mulțumesc pentru comentariile făcute, însă am impresia ca ne luptam cu morile de vânt, sau suntem în zicala romanească : „câinii latră, ursu merge” Dar voi lătra la luna dacă va fi nevoie! pana la urma trebuie sa se întâmple ceva!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.