Europenii si americanii în Libia


\”Qaddafi Pledges ‘Long War’ as Allies Pursue Air Assault on Libya\”

Gaddafi promite aliaților care au început atacul aerian asupra Libiei „un război lung”!își intitulează articolul DAVID D. KIRKPATRICK, STEVEN ERLANGER and ELISABETH BUMILLER in  New York Times .

Tripoli, Libia -La  o zi după ce forţele americane şi europene au început o campanie amplă de atacuri împotriva guvernului colonelului Muammar al-Qaddafi, liderul Libiei a rostit duminica o tiradă puternica şi sfidătoare,  promițând represalii şi spunând ca forțele sale se vor angaja într-un război lung,  ce le va aduce victoria .” spun aceștia la începutul articolului amintit.

Imaginea lui Gaddafi a devenit acum la televiziunea libiana asociata cu un monument ridicat în memoria atacului american din 1986 , o statuie reprezentând un avion de lupta american prăbușit ,strâns într-un  un pumn de aur. Si atunci  au murit oameni , si atunci au fost victime colaterale.

Si acum se va vorbi despre victime colaterale, însă vor fi evidențiate victimele produse de fidelii președintelui Libian. nicidecum cele ale aliaților. Ca un om ce a petrecut zile întregi sub bombardamentele americane în Yugoslavia, putând sa devin o victima colaterala ,urăsc războiul și pe cei cel provoaca!

O scurta înșiruire a agresiunilor americane de după 1848 și pana în zilele noastre o puteți găsi aici.

Pentagonul anunță  că forțele americane au preluat conducerea în campania , inițial sub conducerea ONU ,  de a scoate din funcție sistemele  de apărare aeriană ale Libiei. Salvele de rachete Tomahawk provenite de la nave americane situate în apropiere, îndreptate  împotriva centrelor  de rachete, a stațiilor radar şi de comunicații din jurul capitalei Tripoli, si orasel0r   din  vest  Misurata şi Surt, si-au atins țintele!

Pe Libya Live Blog – March 20 am găsit aceste informații :

In timpul bombardamentului  localităților din  Libia au fost loviți civili, spune  Rusia – care a solicitat o încetare imediată a atacurilor. Un purtător de cuvânt al ministerului de externe rus a declarat:

„În acest sens facem un apel la ţările implicate de a opri utilizarea forței non-selective .
Noi credem că un mandatul dat prin rezoluția  Consiliul  de Securitate al ONU rezoluţia- o mişcare controversată în sine – nu ar trebui să fie utilizata pentru atingerea obiectivelor în afara prevederilor sale, privind  doar măsurile necesare pentru a proteja populația civilă.”
El a mai spus că 48 de civili au fost ucişi în bombardamentele de  peste noapte, cu atacuri ce au lovit un centru medical, drumuri si poduri.

Scopul declarat , protejarea vieții oamenilor, victime ale trupelor lui Gadafi. Scop real ,cotropirea Libiei!

Pentru cei ce nu știu, în decembrie 1989 , rusii au încercat sa îl salveze pe Ceaușescu de la Târgoviște. Astfel lupta se întețea în țară și aveau motiv sa intervină și sa ne păstreze în sfera lor de influenta!

Asa cum am fost implicați și noi , romanii, în războiul Yogoslaviei , americanii au tras sforile și au implicat și statele vecine , arabe:

Qatar nu este singura ţară arabă care trimite  avioane care să se alăture campaniei împotriva Gaddafi. Aeronavele din Emiratele Arabe Unite  urmează să sosească la baza” Air Force Decimomannu” pe insula italiană Sardinia a, spune agentia de stiri AFP.
Baza găzduieşte deja patru avioane de luptă F18 spaniole care au sosit ieri.
Avioanele englezești Tornado, implicate în raidul de  noaptea trecută au zburat direct spre Libia de la Norfolk, Anglia.

Nu sunt de acord cu un sistem totalitar , asa cum am avut și noi pana în 1989!  Nu știu ce este exact în Libia și dacă contestatarii regimului Gaddafi n-au fost manevrați de serviciile secrete americane, franceze sau engleze. Nu știu dacă actualul conflict nu este direct legat de criza petrolului. Cert este ca am vazut pe lângă americani și un alt președinte încrezut, ce vrea sa se alăture jandarmilor lumii,  ce va deveni un pion al acestora! Sarkozy.

Nu spun acestea ca sa scuz atitudinea lamentabila a lui Băsescu. Dimpotriva n-a reacționat ca un șef de stat, cu diplomație ci a fost răzbunătorul badea Gheorghe de la Adâncata!

Știu ca la noi au încercat americanii sa intre și sa provoace un război ca în Iugoslavia, au condus mișcările din 1989 dar nu le-a mers ceva. Acum s-au perfecționat!

Războaiele nu aduc nimic bun omenirii ci numai moarte printre ființe nevinovate. Nu mai este epoca în care Ștefan cel Mare era în fruntea oștenilor sai, ci este epoca în care se produce carne de tun și se exploatează ca atare.

Stop Războaielor!

Un astfel de Sarkozy
Un astfel de Sarkozy,
Se doreste a fi acest Sarkozy
Se doreste a fi acest Sarkozy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obama,yes we can
Cat despre Obama,yes, we can,
We can raped world
We can raped world,
Because we are the devil
Because we are the devil!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Va invit sa mai cititi si :

Gura lui Basescu, adevar graieste

Sambata, la Mizil

Razboi in Libia. Gaddafi inarmeaza un milion de libieni!

BASARICA.WORDPRESS.COM MĂ COMPLETEAZĂ CU DATE DESPRE ”ŞEFA” SECRETARIATULUI GENERAL AL GUVERNULUI/INFRACTORILOR!!!

AM FOST SI EU ACOLO !

ANAF lucreaza

Slugile marinarului

Ministri de colectie : Cseke Attila

Piramida fericirii

O scurtă călătorie în jurul Pământului…

Situaţia din Libia: violenţa împotriva civililor trebuie să înceteze!

Tombola cu cele MAI MARI PREMII de pe blog!

5 (cinci) întrebări cu moţiunea asta

Extremismul in gura democratiei: „autonomia”, o poveste cusuta cu ata alba

Condamnarea și executarea lui Avram Iancu de către subalternii lui Boc

Din nou diplomația tace și armele vorbesc

GUNOI POLITIC …MEDIATIZAT !

Oana Mizil vrea să fie şefă la Călăraşi

Dumnezău nu bate cu bota…

Nu ne-am saturat oare?

PNL vrea sa auda care e pozitia oficiala a Romaniei fata de atacurile din Libia

Moţiunea * a trecut *. Noi, ce dracu mai aşteptăm ?

In numele PACII – Despre Libia si miscarile revolutionare din nordul Africii

2010 – Gala Blog de blog

Stenograma dezbaterii PL 912 din 7 martie 2011

Război în Libia- Operaţiunea “Odyssey Dawn”

Dezastre… benefice!

VIVI E LASCIA VIVERE

SCRISOARE DESCHISA PRESEDINTELUI BASESCU

Si multe altele!

9 gânduri despre „Europenii si americanii în Libia

 1. @ Popateapa,
  Da, scriu mai putin pentru că am mai multe treburi de rezolvat acum la inceput de primăvară. Nu mă deranjează ping-urile ! Dimpotrivă, mă motivează ! Cum apare un ping, il si citesc iar dacă nu răspund atunci pe loc , asta e din cauza timpului. Sunt zile când abia seara pe la această oră reusesc să deschid laptopul si prima grijă este să intru la „ inbox ” unde găsesc zeci de email-uri si câteva ping-uri.
  Toate cele bune !
  Cu prietenie, Alioșa.

  Apreciază

 2. popateapa,
  Nu stiu ce sa mai cred despre presedintii americani, sau alti politicieni, gen Franta, Marea Britanie, Spania!Sa comiti genocid international,invocand condamnarea /suprimarea genocidului national, mi se pare cel putin o ipocrizie, in fata careia,cinismul portocaliu paleste.Pe aceasta nedumerire, nu se poate sti, ce-i corect si ce-i cotropire.
  Madi si Onu

  Apreciază

 3. Chiar daca Gaddafi este considerat un tiran, asta nu justifica hotararea celor trei mari puteri de a ataca Libia, amestecandu-se in treburile interne ale acestui popor. In tarile arabe in care in urma manifestatiilor populare s-a trecut la reforme domocratice, nu stiu cat de mult si-au bagat si altii coada. In mod cert, dupa Libia, va urma Iranul si mira-m-as daca Nostradamus n-o fi avand dreptate cu cel de-al treilea razboi mondial! Nu cred ca poporul libian ar prefera dictaturii lui Gaddafi, spolierea bogatiilor naturale de catre ocupanti, fie ei si occidentali.
  Poate Gaddafi o avea dreptate: va fi un razboi lung, de uzura, cu extrem de multe victime (ex. Irak, Afganistan). O zi frumoasa!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.