Nu-l mai injuraţi pe Băsescu şi PDL


Aceste rânduri scrise de Andrei Pleșu mi s-au părut providențiale!

„4) Obţii, politic vorbind, efectul invers decît cel scontat. Din două, una: ori e adevărat ce spui („e dictatură!“), dar atunci e curios că, spunînd-o, nu eşti deja la puşcărie, ori nu e adevărat, şi atunci te califici ca mincinos şi demagog şi sfîrşeşti prin a-l victimiza pe presupusul „dictator“, ceea ce, pentru el, e rentabil. Nu trebuie să fii un fanatic al lui Traian Băsescu pentru a nu digera acuzaţii mai curînd suprarealiste. Constaţi uimit că, în loc să ducă bătălia pe terenul dur (şi foarte ofertant) al faptelor, politicienii se bulucesc pe o pistă falsă. În loc să se lupte cu adversarul, se străduiesc, infantil, să-i facă un portret de bau-bau. Am mai spus-o: Traian Băsescu trebuie să mulţumească pentru ultimul lui succes electoral mai ales celor care, de ani de zile, şi-au făcut o misiune din a-i ronţăi surtucul şi care, acum, în ceasul al doisprezecelea, invită poporul să apere „democraţia“ printr-o lovitură de stat. Actorilor politici din opoziţie le-aş da un sfat: dacă într-adevăr vreţi să „scăpaţi“ de Băsescu, opriţi-i pe proşti, pe isterici şi pe lichele să-l mai înjure. Lăsaţi loc liber pentru argumentul credibil, pentru critica inteligentă, articulată, de o calmă severitate.”

„Dacă e să luăm în serios vorbele mai multor politicieni şi jurnaliști, s-ar zice că, după căderea comunismului, o nouă stafie bintuie lumea românească: dictatura lui Traian Băsescu. Simt nevoia să reacţionez nu din amor pentru Cotroceni şi nu pentru a analiza, argumentat, această ipoteză. Cînd ai de-a face cu o prostie, e ridicol să mobilizezi muniție de război. Ceea ce mă preocupă – ca să nu zic că mă deprimă – este iresponsabila manevrare a cuvintelor, delirul semantic şi istoric, lipsa de respect pentru proprietatea termenilor.”

Proprietatea termenilor/Dilema veche, nr. 368, 3 – 9 martie 2011 Andrei Plesu!

E drept ca în unele articole ale mele de la început am înjurat și eu. Apoi mi-am dat seama ca nu am nici mai multa audienta, nici articolele nu au mai mult efect! Mai las frâu liber limbajului câteodată dar caut sa trag niște „dumnezei” şi” paştele măsi” în barbă și nu-i mai scriu pe aici!

De fapt eram curios cam câți PNL-iști au dezertat din partid după alianța cu PC și după înființarea USL ! Asa am găsit articolul domnului Pleșu.N-am mai continuat căutarea și am fost inspirat sa scriu despre acest lucru!

Prin adoptarea unui limbaj injurios la adresa președintelui  , acesta își mărește numărul  celor ce ii vor da ascultare și va incepe sa influențeze electoratul. PDL își mărește șansele. Acțiunile  cu tenta injurioasa și antinațională ale PDL și ale președintelui Băsescu ar trebui tratate cu replici de bun simt și argumentate.

Am întâlnit un blog pe care l-am citit cu multa curiozitate și interes blogul domnului  Robert Horvath! Când am încercat sa caut și sa deschid documentele menționate, nu am găsit decât Wikileaks.ro, care mi se pare un blog îndoielnic! L-am rugat pe dl Horvat sa pună pe site link-uri exacte cu documentele menționate. Fara argumente solide nu voi  putea scrie nimic! Mi-ar fi plăcut sa spun (Wednesday, March 2, 2011) DOCUMENT CIA : BASESCU SPION RUS ! dar nu am găsit nici un document care sa confirme! E drept ca am avut câteva experiențe neplăcute cu Băsescu , pana în 1989, dar nu am documente sa le susțin.

„Procurorul Ciprian Nastasiu demasca Mafia din Romania ! ” film de pe You Tube . Nu vad nici un document decât vorbe! Eu le cred. Dar fără documente ce sa faci?

Acum tot din vorbe scriu și eu!Alianța aceasta USL i-a dat un balon de oxigen PDL-ului. Liberalii au devenit foarte nemulțumiți de conducerea partidului. Sunt sigur ca vor exista multe dezertari din cadrulPNL

Dezertări din randurile PNL Constanta/Aproximativ 200 de membri pensionari ai Partidului Național Liberal s-au înscris sâmbătă în organizația municipala Partidului Democrat Liberal PDL 160 . Foști liberali și-au justificat gestul de a adera la PDL prin nemulțumirea cauzata de înființarea Uniunii Social Liberale care spun ei, echivaleaz cu pierderea identității politice și doctrinare a Partidului Național Liberal! Continuarea articolului aici.

„Motivul pentru care m-am retras din TNL Iasi, cu toate ca faceam parte din conducerea organizatiei ca si vicepresedinte la nivel judetean, a fost lipsa de perspectiva in ciuda eforturilor depuse si a rabdarii pe parcursul celor 5 ani. Subliniez ca termenii de echipa, camaraderie si loialitate intre fostii colegi de la TNL nu exista. Tinerii pe care i-am cunoscut si intalnit la PDL mi-au dat speranta ca munca si timpul pe care le voi investi nu vor fi in van. Nu este un pas usor pe care il fac, dar ca si lider politic trebuie sa-mi asum o responsabilitate. PNL Iasi nu incurajeaza liderii de la TNL decat discretionar”, a declarat fostul vicepresedinte al TNL Iasi Vicepresedintele OT PNL Iasi (Stefan Chiriac)a sarit gardul la PDL,

Am vorbit cu mai mulți prieteni liberali, foarte nemulțumiți mai ales de alianța cu PC! De fapt în Oltenita un vicepreședinte PNL nici nu se poate pune în discuție vorba sa se semneze protocolul cu PSD ! Aceasta din cauza liderilor locali ! Semnarea acestei Alianțe a mărit degringolada și incertitudinea din cadrul  opoziției.

Din aceasta cauza indemnul domnului Pleșu la un limbaj decent și acuzații documentate mi se pare cea mai buna cale pentru recâștigarea electoratului.

Pamfletul își are rolul lui bine stabilit, dar în lupta cu nedreptatea și hoția, pentru a fi luat în serios trebuie sa ai un limbaj decent și o comportare civilizata! Exemplul liderilor este hotărâtor.

Speram ca aceasta alianță ne va aduce mai aproape de Europa , de lumea civilizata. Poate scăpam mai repede de guvernarea portocalie! Cred ca rămâne la nivel de vis și tare mi-e team sa nu se mai prelungească încă patru ani , după 2012!

Eu încerc prin ce pot, sa fac o schimbare. Am întocmit o petiție : \”S.O.S. Romania\” . Nu știu cât de buna este, dar încerc sa fac la modul serios acest lucru! Cred însa ca este o LUPT CU MORILE DE VÂNT. Oricum mie îmi chiorăie matele de foame de multe ori. Nu pot spune același lucru și despre politicienii tarii, chiar și cei ai opoziției! Eu sufăr de foame fizic , nu de foamea după putere!

Convingerea mea ca doctrina PSD este cea mai buna nu mi se schimba. Totuși acțiunile mi se par nesatisfăcătoare.

Un exemplu de cum ar trebui sa se comporte un politician este limbajul fin, cu un umor de calitate sau bine documentat , atunci cad este vorba de asa ceva, al domnului  Nastase!

Blogul meu , Bogdan Marinescu ,Baricada care ar trebui sa ia si ei aminte , Basarica ,Bataiosu ,Cati Lupascu ,Consiliul Naţional al Blogosferei ,CNBS ,Corina Cretu ,Marcus ,cercetare-inovatie-inteligenta-expertiza ,Dispecerul si Dispecerita ,Zeus si Sifilica ,Zapacita ,Vlad cel Groaznic ,Virus ,Ponta ,Theodora ,tesoruccio49 ,nea costache ,Starea Natiunii ,Sfinx ,

13 gânduri despre „Nu-l mai injuraţi pe Băsescu şi PDL

  1. Onorati-l pe BASESCU . Pofta cea poftit acest marinar
    este ca odata cocotat pe catargul ROMANIEI – acolo de sus
    sa-si zica ” Ha…ha…haaaaaaa !Ce popor neperformant am sub
    mine ?

    Apreciază

  2. TANAR PARASIT DE PROPIA MAMA PRIN CASELE DE COPIII ARE NEVOIE DE AJUTORUL DUMNEAVOASTRA,
    Mihai a fost abandonat în centrul de plasament numărul 5 din Capitală încă din primele zile de viață. La şapte ani a fost mutat la centrul de plasament numărul 6, iar la 13 ani a fost agresat sexual de doi indivizi mai mari, de care şi acum îi este teamă. Când credea că ar putea să depăşească trauma, Mihăiţă a fost mutat la un alt centru, unde a fost din nou supus relelor tratamente. Cu toate acestea a reușit să termine Şcoala de Arte şi Meserii cu profilul confecţii-îmbrăcăminte, cât şi Şcoala Populară de Artă.
    După 18 ani de când a fost părăsit de propria mamă, Mihai a fost reintegrat în familia sa. Cu toate acestea, a găsit o mamă bolnavă de hepatita C, iar condiţiile în care trăia sunt greu de explicat. Chiar şi aşa, Mihai nu s-a dat bătut. Deşi şi el suferă de epilepsie, şi-a propus să triumfe în viaţă prin propriile forţe nedându-se bătut de la nimic. Astfel, l-a auzit cântând compozitorul Adrian Ordean care l-a ajutat să-şi înregistreze câteva melodii, iar Star Print l-a ajutat să îşi înregistreze gratuit şase piese: ”Cea mai mare dorinţă a mea este să mă lansez, însă nu dispun de resursele financiare necesare pentru a iniţia astfel de demersuri. Am putut doar să înregistrez un număr de şase melodii, iar câteva piese sunt compuse de mine”, a declarat Mihai.
    La ora actuală, Mihai alături de cei cinci frați și mama lor trăiesc de pe azi pe mâine într-un demisol plin de igrasie din București. Singurul venit pe care îl are Mihai este pensia pe caz de boală în valoare de 200 lei. Ar vrea să muncească însă din cauza bolii niciun patron nu se încumetă să îl primească. Singura dorință a lui Mihai în prag de Paște este să aibă ce pune pe masă.
    ”Îmi doresc ceva de mâncare, un cozonac, câteva ouă roșii, pâine, ceva de spălat, asta îmi doresc de Paște și săntate de la Dumnezeu”,
    Dacă vreți să îl ajutați să aibă parte de o masă tradițională de Sfintele Paști o puteți face trimițând o sumă de bani în contul personal deschis la BCR, sucursala Unirii,
    Va rugam sa va uitati la acceasta filmare pana la capat va multumesc enoerm de mult :
    http://observator.a1.ro/fiiobservator/material/Mihai-Caldararu_9890.html
    http://videonews.antena3.ro/action/viewvideo/801312/Mihai-Caldararu-alias-Mihaita-Talent-invitatul-Mihaelei-Tatu-la-Antena-2/

    http://www.exclusivnews.ro/stiri/stiri-nationale/crescut-prin-orfelinate-mihai-caldararu-un-tanar-talentat-are-nevoie-de-aujoturul-tau.html
    Căldăraru Mihai, Cont: RO28RNCB0672040604720001

    Apreciază

  3. Are dreptate, Domnul andrei Pleşu, a mai fost semnalată de mulţi povestea asta cu victimizarea.
    Bine că sugestiile Domnului Andrei Pleşu sunt pentru comportamentul politicienilor şi jurnaliştilor în lupta politică, sigur îl vor aculta 🙂

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.