PetitieÎnainte de transforma în petitei propun acest text prietenilor!

Este preluarea textului de la FSLI cu unele modificări!

ROMÂNIA-STAT DE DREPT DIZOLVAT

Noi , semnatarii acestei petiții ca urmare a situației economice  tot mai proaste a cetățenilor romani, declaram următoarele:

România se confrunta cu o situație fără precedent , în acest moment fiind încălcate în mod grosolan principii de imuabile de drept , ce privesc separarea puterilor în stat și supremația legii.

Nerecunoașterea de către puterea executiva a mii de hotărâri judecătorești irevocabile și împiedicarea , prin mijloace ajuridice , a executării acestora , ne fac sa constatam ca, în România , statul de drept este, practic dizolvat,îndreptându-se către instaurarea unei anarhii juridice. Hotărârile din instanta asupra salarizării cadrelor didactice, a pensiilor militare care ba se recalculează ba nu, dau aceasta imagine.

Puterea executiva își aroga prerogativele puterii legislative prin asumarea, în mod repetat , a unor legi fundamentale și prin emiterea unor acte normative cu forță juridica inferioara , care modifica sau împiedică aplicarea legilor adoptate de parlament.

Este cu atât mai grav cu cât toate aceste abuzuri au ajuns sa fie validate în mod cu totul surprinzător de Curtea Constituțională , autoritate care ar trebui sa vegheze la respectarea legii fundamentale a statului de drept ,mai presus de orice interese politice , economice sau de conjunctura.

Constatam astfel ca, dincolo de eforturile organizațiilor sindicale, dincolo de verticalitatea și autoritatea puterii judecătorești , ne îndreptam către o forma de dictatura care ne îndepărtează de Uniunea Europeana si ne apropie ,mai curând , de un tip de organizare statala de care unele popoare tocmai încearcă sa se elibereze.

Se încalcă grav articole din Constituție ARTICOLUL 42 (1) Munca forţată este interzisă. /Constitutia Romaniei ! Prin reducerea salariilor se face munca forțată! ARTICOLUL 47 (1) Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent. Aceste măsuri nu se vad și sunt exact pentru distrugerea controlata a populației tari !

S.O.S. ROMÂNIA!

Ca urmare a celor enunțate mai sus,noi  semnatarii petiției, va solicitam ca în baza prerogativelor ce vi le ofera Constituția României  sa luați toate măsurile pentru revenirea la normalitate a României și continuarea drumului sau spre  Europa moderna !

Cerem Președintelui României, cât și liderilor partidelor politice din opoziție ca și celor de la putere sa întreprindă demersurile necesare pentru ca în conformitate cu Constituția României , sa dizolve parlamentul și sa organizeze alegeri anticipate.

Am facut aceasta petitie in baza legilor:

Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public

1.Legea 544/12-10- 2001/privind liberul acces la informatiile de interes public,

Legea nr. 233/2002 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor

2.Legea nr. 233/2002 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor

3. Dreptul de petiţionare ARTICOLUL 51 din CONSTITUŢIA ROMÂNIEI

4. „Orice persoana are dreptul la libertatea opiniei si a expresiei; acest drept include libertatea de a sustine propriile opinii, fara interferente, libertatea de a cauta, primi si raspandi informatii si idei prin orice mijloace si fara frontiere”, Declaratia Universala a Drepturilor Omului, articolul 19. Cititi declaratia aici !

Va invit sa citiți și acest articol ce este doar un exemplu de incompetenta guvernamentala!

Președintlui  României domnul Băsescu Traian

Președintelui Senatului României domnul Geoană Mircea

Președintelui  Camerei Deputaților din România doamna Anastase Roberta Alma

Prim-Ministrului  României Domnului Boc Emil

Președintelui   Partidului Democrat Liberal domnul Boc Emil

Președintelui Partidului Social Democrat domnul  Ponta Victor

Președintelui Partidului Național Liberal Antonescu Crin

Președintelui  Uniunii Democrate a Maghiarilor din România domnul  Hunor Kelemen

Președintelui Partidului Conservator domnul Daniel Constantin

Link-ul petitiei a fost aprobat(v.aici)

Va rog sa va spuneți părerea înainte de a transforma aceasta în petiție pe PetitieOnline.roB. Marinescu, Aliosa , Carmen Amza , baricada ,Basarica , Bataiosu Mihai , Cati Lupascu , Corina Cretu ,Marcus ,Dan VoiculescuDispecer BlogosferaExasperatFramentarium , Madi şi Onu Blog , Mariana Ciutacu , Oana , Sfinx , Theodora ,

18 gânduri despre „Petitie

 1. Fabrica de diplome

  Azi, Premiul Nobel pentru carte
  Noi ne-am gandit sa-i oferim
  Lui domnul Bondrea, de departe
  Cu diplomele, ne mandrim!

  Intraram dupa absolvire
  In institutii, bugetare
  Dorind atunci si o marire
  Justificand, cartonul tare!

  Cu aste dipolme platite
  Unii, profesori ajungand
  Intrand prin usile dosite
  Si multa spaga, aducand

  Dar ce va minunati acuma?
  Chiar si pe noi ne-au reformat
  Luandu-ne chiar si patrimea
  Pe care voua, v-au luat!

  Apreciază

 2. Eu am venit cu o propunere pentru a schimba ceva. Atât am putut gândi eu. Daca găsești ceva mai bun încerc sa ader la idee! Ideea este ca trebuie sa ne salvam singuri!

  Apreciază

 3. Pare o acţiune justificată, dar n-o prea înţeleg şi până nu învăţ bine lecţia, s-o pot explica oricui, irefutabil, nu vad oportună, implicarea în nici un demers.
  Apoi, am văzut, în dezbaterile televizate, două aspecte: orice încercare, a fost privită cu un cinism revoltător, profitându-se şi de neîndemânarea moderatorilor, cărora, pare că le place să se audă, şi nu să abordeze concret, problema dezbătută.
  Încă ceva: cât timp, opinia personală se doreşte luată în seamă, indiferent de context,nu poate exista o unitate de acţiune cu efecte notabile.Iar noi, românii excelăm în astfel de reacţii.
  Cu simpatie!
  Madi si Onu

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.