Să ne rugăm pentru pace în lumea musulmană!Un razboi in Orientul Mijlociu ar duce la in catatclism major pe Terra!


Fundamentalismul islamic se aseamănă cu inchiziţia din evul mediu timpuriu. Cu câteva decenii în urmă, Balcanii erau considerați, „butoiul cu pulbere „, al Europei. Expresie este folosita,  pentru că din Balcani, au început conflictele  majore ca urmare a unor conflicte locale: 1908, Austro-Ungaria anexează Bosnia și Herțegovina.1912Uniunea Balcanica și primul război balcanic.1913 al doilea război balcanic  1914. Atentatul de la Sarajevo! Începe primul război mondial .
Americanii au încercat sa pornească , tot în Europa alt război. Războiul din ex -Yugoslavia. Era preambulul unei alte cruciade. Nu le-a reușit. Au întărit doar pe musulmanii albanezi!

Cruciadele au fost expediții militare ale feudalilor apuseni cu scopul de a cuceri şi coloniza regiuni din Orientul Apropiat, îndeosebi Palestina şi Ierusalimul.
Ele au apărut într o societate aflată în plină expansiune politică şi militară. Sunt o întregire a procesului de colonizare care s-a petrecut în Europa. La ele au participat toate clasele şi păturile sociale. Wikipedia

Acest rol de Cruciați,  și-l arogă , Americanii, intervenind în toate locurile pe glob.
Au intrat în Afganistan, în Irak .…..Vor sa intervină în Coreea, în Iran. Ei nu pot înțelege că   întâlnesc culturi diferite, și atitudinea libertina, a  americanilor,   irită peste tot  în lume.
Finanțarea luptei  afganilor,  împotriva rușilor, au inspirat putere și încredere  al-Qaid(a)-ei. Am spus toate acestea analizând evenimentele din Egipt. Acum butoiul cu pulbere este lumea araba! Sunt sigur ca si in Egipt s-au amestecat americanii. Ei au condus din umbra si evenimentele din 1989 din Europa de est. Nu trebuie sa uitam ca ei întărâta lucrurile si se nasc conflicte majore. Sub umbrela ONU intervin și apoi  trec totul sub control NATO.

Fundamentaliștii musulmani se aseamănă cu inchiziția din Biserica Catolica a Evului mediu timpuriu.

3.1 Fundamentalismul islamic şi jihadul

În prezent, noţiunea de jihad este reinventată, personalizată şi transformată în instrument politic. Grupările neo-fundamentaliste islamice promovează necesitatea declanşării jihadului ca îndatorire permanentă a fiecărui musulman de a lupta până la moarte împotriva Occidentului. După războiul din Afganistan de la sfârşitul anilor 1980, arată Gilles Kepel, cultura jihadului a devenit globală. Restul lucrării îl găsiți aici

In esență , în încheierea acestui prim articol dintr-o serie ce urmează, Vreau sa spun ca nu trebuie sa ne bucure evenimentele ce teoretic sunt departe de noi. Nici nu ştim cat de aproape suntem de „sfârşitul lumi” adică un război la scara planetara care nu va putea fi oprit de nimeni ci se va opri de la sine când vor rămâne câţiva supravieţuitori care nu vor şti de ce a început de fapt acest război.

Cer răspicat americanilor să nu mai uneltească în lume, pentru niște interese economice efemere. La fel și statului Israel. Pacea lumii este mai valoroasa decât interesele voastre meschine .

Stimați bloggeri, Băsescu și haita lui de hiene,  sunt ai noștri. Nu încercaţi sa îi externalizaţi prin comparații cu președintele Egiptului sau alți. Am fost prosti și ne-am procopsit cu ei. Noi trebuie să îi înlăturam, sa îi trimitem la pușcărie. In momentul de faţă, părerea mea este că Băsescu și ai lui sunt un pericol mic pe lângă pacea mondiala!

English version

French version

 

9 gânduri despre „Să ne rugăm pentru pace în lumea musulmană!Un razboi in Orientul Mijlociu ar duce la in catatclism major pe Terra!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.