Cum pierdem investitorii,ca urmare a birocratiei basesciene


Subtitlu

Chiar ca gândesc cu curul și nu cu capul guvernanții noștri!

http://www.wall-street.ro/articol/Companii/97983/Vantul-sufla-impotriva-investitorilor-din-energia-eoliana-Ce-pierde-Romania.html

Acest articol apărut în Wall Street arata cum fug investitorii cu banii pentru investiții din țara noastră. Faptul ca unii primari vor sa scoată profituri imense ,imediat, negocierile nesfarsite cu acestia,au facut ca:

germanii de la RWE au decis sa vanda inapoi dezvoltatorului un parc de 147 MW in zona Valea Dacilor (judetul Constanta), din pricina procesului dificil de avizare. Motivele au tinut si de constrangerile economice pe fondul crizei, dar si de scepticismul germanilor fata de tarile din zona Balcanilor in care legislatia nu este foarte clara.

CEZ sa renunte vara trecuta la constructia unei centrale pe gaz la Galati, o investitie estimata la 400 de milioane de euro, din cauza unor “costuri importante și neprevazute”. In plus, compania a iesit si din proiectul de constructie a reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda pentru a se concentra pe proiectele din Cehia.

Împreună, turbinele-139 construite și 1o1 care mai trebuiau construi– ar dezvolta o capacitate eoliana de 600 MW, cam cât cea a unui reactor al centralei de la Cernavodă. Altfel spus, parcul va dezvolta o capacitate de producție echivalenta cu necesarul de energie al 700.000 de gospodarii.

Datorita politicii înțelepte a partidului Băsescu-Udrea , renunțăm la niște investiții care aduceau și locuri de munca și energie suplimentara!Un exemplu de la un profan. Când nivelul apei scade în lacurile de acumulare energia necesara este  poate menținută cu aceste centrale. Vor fi folosite mai puține termocentrale care poluează. Dar cine sa se gndeasca la asa ceva cand buzunarele lor așteaptă șpagă?

Cat privește scepticismul germanilor,este logic. In loc sa se războiască cu pensiile și cu sănătatea oamenilor ar fi putut face o lege moderna ,clara ,care sa nu mai permită șpaga la aceste proiecte europene.

Un exemplu pe care îl cunosc bine! Am chemat un prieten din Canada sa facă o investiție la mine în oraș. A oferit un preț cu 35% mai mic decât firma care a executat lucrarea. Nu a putut sa obțină proiectul ! El urma sa angajeze muncitori romani ,iar utilajele sa le închirieze de la unele firme ce le aveau. Trebuia sa aducă doar 2 utilaje care nu erau în zona. A pierdut licitația după ce a făcut contestație cealaltă firma care pierduse inițial. Nu a mai intreprins nimic și la plecare mi-a zis ca șpaga ce i s-a cerut depășea profitul estimat de el la lucrare.” Am sa revin cu afaceri în România când veți ieși din troaca asta de porci”,mi-a spus amicul!

Poate nemți n-au vrut sa facă publica o astfel de situație și s-au retras pur și simplu!

Dar de parlamentul are treaba cu fraudarea voturilor,cu legi care sa taie pensii și salarii,indemnizații pentru mame și copii,pentru persoane cu dizabilitati. Pai cum sa crești baza de impozitare dacă tu refuzi crearea de noi locuri de munca? Chiar ca gândesc cu curul și nu cu capul!

10 gânduri despre „Cum pierdem investitorii,ca urmare a birocratiei basesciene

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.