La ce ne aşteptăm


Am o întrebare pentru pentru cine  îmi acordă atenție și vrea să răspundă:
De ce este Traian Băsescu disperat?

Din cauza dosarului Krivoi-Rog poate. Amănunte pe:

http://bmarinescu41.wordpress.com/2010/12/29/inca-o-dovada-ca-cim-krivoi-rog-e-doar-un-paravan-2/

http://www.exploziv-news.ro/abc/486-a-criminal-conection-t-bsescu-v-bout-r-reyes.html

Probabil! Nu cumva l-a băgat și pe Becali în afacere căci acesta a cumpărat ARCOM-ul

Din cauza contrabandei cu armament?

Am avut intenția să scriu și să dau multe exemple despre rea-voință măriei sale , El Lider Maximo al Românie,Traian Băsescu. Preluam din alte bloguri și dădeam o înșiruire de exemple. Ceea ce e spus de alții devine plictisitor când este repetat,la nesfârșit. Nu exista un efect de sublimare asa cum l-a denumit Freud. Poate și trăncăneala asta multa a opoziției a început să inducă  populației o stare de apatie! Dacă va continua doar să vorbească și sa se organizeze și reorganizeze ,opoziția actuala va pierde și viitoarele alegeri.

PDL are un electorat fidel susținut de la nivel înalt! Băsescu este înspăimântat că dacă îi scapă puterea printre degete  va înfunda pușcăria. Cei care îl susțin acum se vor autodenunța în speranța de a scapă nepedepsiți. De fapt sunt sigur că cei ce au ascuns dosare ale lui Băsescu privind Flota, Traficul de armament,care sete anchetat și de FBI,M5,colaborarea cu traficanți de arme ca Buot și Reyes,etc le vor scoate la iveală, când acesta nu va mai fi la putere! Sigur că au păstrat undeva dosarele sau măcar copii ale acestora.

El îl menține pe Boc om de sacrificiu,sluga credincioasa, pentru ca în 2014 să manevreze alegerea unui alt lacheu al sau în funcția de președinte României. Nu cumva va reuși sa fuga înainte de expirarea mandatului ca și Omar Hayssam undeva de unde sa nu-l mai poate aduce nimeni înapoi sa răspundă pentru tot ce a făcut? Cred ca americanii îl vor ajuta în  acest sens.Sau va recurge la soluția expusă de  The Economist in 9 dec 2010:

Disappointing Romania/Holes and corners/By the standards of its region, Romania is a big country with problems to match/Dec 9th 2010 | BUCHAREST |

http://www.economist.com/node/17679741?story_id=17679741

Scandals, in part politicised, have tainted the former sea-captain’s image, though he may yet return, Putin-style, as prime minister when his term runs out in 2014.

Scandalurile, în parte politizate, au afectat imaginea fostului capitan de nava, desi el ar mai putea reveni, in stil Putin, ca prim-ministru dupa expirarea mandatului sau, in 2014″.

The government is an unpopular coalition of the PDL, the party of the charming but dodgy president, Traian Basescu, and an alliance representing the Hungarian minority. Even critics do not accuse it of cheap populism. On paper, its reform programme looks impressive, if belated. But many doubt if it can cure the perennial ills of corruption, bad bureaucracy and poor public services.

Guvernul este o coaliţie nepopulara PDL, partidul preşedintelui fermecător, dar viclean, Traian Băsescu, şi o alianţă care reprezintă minoritatea maghiară. Nici cei care îl critica   nu-l acuza de populism ieftin. Pe hartie, programul de reformă arata impresionant, dar cam târziu. Ne îndoim, dacă se pot vindeca bolile perene: corupţie, birocraţie  şi serviciile publice de săraci.

Traian Basescu va avea de recuperat in numele Romaniei un nou handicap important la nivelul relatiilor personale cu ‘baronii’ UE care in mod cert nu vor uita prea curind incercarea de a transforma incidentul intr-un act de contrapunere conflictuala a relatiilor tarilor mici si cele mari in cadrul UE” mai scrie fostul ofițer DIE. (B.I.)”

http://www.inpolitics.ro/ex-spionul-turcu-il-decripteaza-pe-basescu-manevre-propagandistice-de-defulare-art63724.aspx

Referitor  la actuala coaliție nu sunt prea sigur ca am ce sa spun decât faptu ca mi se pare o urmare normala după îndepărtarea lui Geoană de la conducerea PSD. Iata și argumentația unui observator, neimplicat în viata de partid,ci doar afectat de activitatea partidului de guvernare,PDL. Nu spun ca sunt obiectiv,dar nefiind la „stăpân” scriu ce îmi trece prin cap!

Alianța PSD-PC a fost făcută pe când era Geoană președinte al PSD. Daca Geoana a intrat in „Vrie normală”(v.DEX) nu mai putea acorda  avantaje pentru PC  în cadrul coaliției. Atunci Voiculescu s-a orientat tot către un partid din opoziție ,cu un lider nu asa de puternic ca Ponta! Aceasta mutare a făcut tamtam în politica romanească fără a înclina balanța în favoarea  opoziției. A fost ca o mișcare din glezne din care cel mai mult de câștigat vor avea conservatorii,care în cadrul unor alegeri anticipate sau în 2012 nu ar avea sorti de a intra în parlament! E drept ca Voiculescu a venit la liberali cu buzunarul plin și cu ANTENELE după el. In privința Antenelor PSD ar putea avea de suferit! Băsescu si-a „tras”Televiziunea Națională,plătită din banii noștri,B1,Prima, taraful și nu mai știu care. Antenele am spus ale cui vor fi,asa ca PSD a cam rămas dara televiziune loaiala. Cum vrea sa pună mana și pe net, Băsescu are șanse de a-și pune la Cotroceni în 2014,ca el sa devina PM.

Un rol important cum a spus Doamna de la Cabinetul Doi, Lenuța Udrea-că tot vine de la țară-îl va avea internetul. Din aceasta cauza sunt sigur ca va încerca sa obstrucționeze accesul pe internet a bloggerilor antibasescu,folosindu-se de noua lege a siguranței naționale pe care guvernul vrea sa își asume răspunderea în Parlament!

12 gânduri despre „La ce ne aşteptăm

  1. În iunie Robert Horvath era trecut Redactor şef în colectivul de redacţie.După ce SF a întors macazul cu 180 de grade l-a scos de tot şi i-a trântit şi un articol în care l-a făcut în acelaşi stil ca pe Dana Grecu cu elicopterul.Un amic are o vorbă.
    S-auzim şi de bine că de rele mi s-a acrit ca de mere pădureţe!

    Apreciază

  2. Am citit articolele amintite dar am crezut ca totuși a scos cartea asa cum se spune.. Mulțumesc pentru lămuriri! O sa mai folosesc și alte articole ale dvstra ca sa exemplific unele opinii ale mele! O seara buna!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.