Acordarea cetaţeniei ungare va reunifica naţiunea


Acest lucru a fost spus de vicepremierul ungar Zsolt Semjen,la o conferință de presă organizată în Parlamentul de la Budapesta!

http://www.hotnews.ro/stiri-international-8159011-vicepremierul-ungar-acordarea-cetateniei-ungare-reunifica-natiunea.htm?cfnl=

Facilitarea accesului etnicilor maghiari din ţările vecine la cetățenia Ungariei este o „realizare istorică” și are o importanţă crucială pentru menținerea identității maghiare, spunea acesta.

Oare de ce la unguri se poate și la români nu? Nu sunt un fan Băsescu,ci dimpotrivă , dar aici trebuie să îi dau dreptate, să fie supărat pe UE , dacă simplificarea obținerii cetățeniei române de către cetățenii moldoveni a dus la amânarea datei de intrare în spațiul Schengen cu trei ani!

În declarațiile vicepremierului ungar vad -într-un viitor apropiat-și viitoare revendicări teritoriale  .Revenirea la Ungaria mare, succesoare a Imperiului Habsburgic!

Ceea ce îi reproşez lui Băsescu este corupția instituționalizată, ajunsă la nivel de politică de stat. Dezastrul economic și politic din țară, Mafia guvernamentala, cât și rea-credinţa” prea- iubitului fiu al poporului” îi fac pe membrii UE să se teama de aderarea noastră.

Pe lângă incompetenţa crasă a guvernului,politica externa are de suferit, prin lipsa de profesionalism și lipsă de interes. Diplomaţii nu mai sunt în stare sa își facă treaba aşa cum  este necesar , atâta timp cât sunt oamenii unui partid corupt și angajații unui guvern cu acţiuni haotice, lipsite de orice logica,un stat de factură mafiotă!

Dacă nu s-a reuşit farâmiţarea României în 1990 acest lucru îl va realiza Băsescu în mandatul sau !

15 gânduri despre „Acordarea cetaţeniei ungare va reunifica naţiunea

 1. „…Băsescu […] îi dau dreptate, să fie supărat pe UE , dacă simplificarea obținerii cetățeniei române de către cetățenii moldoveni a dus la amânarea datei de intrare în spațiul Schengen…”
  Cu scuzele de rigoare, eu personal sunt de alta parere: eu nu accept si nu admit sa-mi fie chestionate si puse la indoiala de catre terti motivele (si/sau actiunea in sine) pt care permit sau nu permit intrarea in locuinta mea a unor anumite persoane. Eu pot sa ma cert cu un amic daca (spre exemplu) – atunci cand vine pe la mine – mananca seminte si scuipa pe jos cojile (asa cum tardiv am constatat ca face si la el acasa), dar imi este (psihic) ceva mai greu sa-l dau afara si sa-i interzic sa mai vina, mai intai incerc sa-i corectez deprinderea care nu-mi convine. CU TOTUL ALTA este situatia daca aflu din timp de obiceiul sau care nu-mi convine, si de la bun inceput nu-l invit sa-mi intre in casa si sa-mi fie amic – si eu nu sunt „legat” si de documente oficiale si de tratate internationale, nici nu trebuie sa-mi justific decizia in fata unor coproprietari cu drepturi egale asupra locuintei.
  In mod similar, spre deosebire (spre exemplu) de situatia comentarii generalizatoare (sau expulzarii) – de catre unele state ale UE – a unor fapte ale unor cetateni romani (minoritari sau nu), unde noi, romanii (in calitate de cetateni ai unei natiuni membre) avem un cuvant de spus si suntem indreptatiti sa criticam si sa protestam „cu voce tare” DINAUNTRU impotriva acestei politici, in privinta spatiului Schengen suntem „out-sideri”, si nu avem dreptul decat sa fim nemultumiti de (eventuala) nedreptate care ne este facuta nefiind primiti (si eventual sa mormaim „pe-‘nfundatelea”) dar NU si sa criticam si sa tragem la raspundere forul respectiv pt deciziile luate in interiorul sau.
  Si-apoi – stiu si eu cat este de „nedreptate” aceasta decizie? Oare noua – daca am fi „inauntru” – ne-ar conveni acelasi gen de atitudine din partea unora care inca sunt pe dinafara, cersind sa fie primiti inauntru, dar deja se poarta de parca ar fi membri cu drepturi depline si parca mai mult decat egale? In fond, mi se pare cat se poate de logic ca daca nu-ti convin „regulile jocului” si nu le respecti, sa nu fii invitat sa „joci”.
  Pe de alta parte, similitudinea cu situatia Ungariei nu stiu daca se sustine; nu sunt familiarizat cu subiectul, asa ca intreb: si Ungaria incepuse (practic, faptic, nu ca vehiculare a unor idei teoretice) sa acorde cetatenia sa etnicilor maghiari cetateni ai altor tari (spre exemplu ai Romaniei) pe vremea cand Ungaria era candidata la intrarea in UE si Romania nu era? Ca bagsama noi intai am initiat (FAPTIC) actiunea, atunci cand dreptul de membru inca nu ne fusese acordat, ci doar promis, si apoi ne plangem de consecinte – de neindeplinirea promisiunii (conditionate de la bun inceput)…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.