Cenzurat de Olteniţeanul.ro


December 1st, 2010 at 09:00

În primul rând nu exista voinţă pentru aceasta construcţie.
În al doilea rând, terminal de containere , pe malul Dunării nu se poate face. Tehnic vorbind. În cazul apelor scăzute nu mai poate fi utilizat. În situaţii din acestea se foloseşte un bazin cu ecluza unde nivelul apei poate fi controlat. Dar dacă am distrus “Şantierul” nu mai avem nici specialişti.
In al treilea rand terminalul de containere necesită sol solid pentru sistemul de descărcare-încărcare. Solul din această zonă a fost testat încă de pe timpul lui Ceauşescu şi are rezistenta scăzută.
Cat priveşte numărul de oameni care vor lucra aici mai mult de 500 la construcţie şi 50 la exploatare nu va fi nevoie. Firmele constructoare vor veni cu oamenii lor.
Locul ideal pentru o astfel de construcţie ar fi fost bazinul SNO. Acesta putea fi lărgit şi dotat cu o ecluză! Pe terenul redobândit de primărie se vor desfăşura mişmaşurile “edililor locali”!

Acestea am vrut sa le public şi nu mi s-a aprobat comentariul. De ce ?Le este frica de concurenta?

Cei de o vârsta cu mine şi mai vârstnici îşi amintesc, caţi ani s-au bătut piloni şi cum s-a construit Platforma bazinului. Atunci era construită de statul Român aşa că problema banilor nu prea se punea.

În orice caz atunci se construia mai solid, nu cum se fac „Molurile” de azi unde  după o ploicică se prăbuşesc tavane şi chiar clădiri întregi. Problema grava este ca în ideea ca ei sunt  zmei- paralei şi nu ţin seama de seriozitatea în construcţii, disciplina şi tot ce înseamna un lucru de calitate. Dorinţa de îmbogăţire rapidă îi face pe unii sa îşi piardă uzul raţiunii şi sa facă totul de mântuiala. Dacă se va începe construcţia unui terminal de containere în zona respectivă acela nu se va termina din lipsa banilor.

Aceasta este o gogoriţă de-a lui Milescu:

„Eu am interzis orice lucrare din partea APDF pe acel teren pe care l-a dat PSD în 2000 cu atâta nonşalanţă şi care după 10 ani se întoarce în sânul Primăriei.”

Este o răzbunare politică,măruntă şi meschină, care ne mănâncă pe toţi românii de la Vlădică la Opincă!

Mai este şi altceva” arivismul unora ce speră să adune atâta avere într-o viaţă cât  alţii din state civilizate în cinci generaţii.

I-am privit pe aceşti oameni astăzi la parada de Ι. Decembrie! Parca erau zei! Despre aceasta şi alte multe , în viitorul apropiat!

5 gânduri despre „Cenzurat de Olteniţeanul.ro

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.