Gata, nu mai tac! O iau de la capăt!


Carol I of Romania
Image via Wikipedia

Scârbit de politicienii noştri am ţinut” o perioada de doliu”, sau de ignorare a acestora. Nu pot prelungi aceasta perioada , când imbecilitatea ne  cotropeşte la cel mai înalt nivel! Îmi vine să urlu, să vomit cuvinte spurcate, când văd contaminarea cu prostie. Iată ce spune guvernatorul Băncii Naţionale a Românie!!!!!!!

„3,7 milioane de debitori au credite de consum negarantate*. Răspunsul meu este tranşant: este clar ca decizia de îndatorare a fost democratică (… ) Numai în 2007-2009 s-au cumpărat un milion de maşini noi, 17 miliarde de euro, deci eu cred ca la întrebarea cine a îndatorat România trebuie sa avem in vedere acest lucru. Băncile au fost intermediari, putem spune ca i-au ademenit (…), dar nu s-au împrumutat ele ca sa îndatoreze România, s-au imprmutat romanii „,

Popor de vinovaţi! Băi nea Mugure, mai taie-i coada, zău asa!  Laconia băncilor şi nevoia tarilor europene de a-şi vinde marfa din stocuri a venit sa ne păcălească cu oferte care mai de care mai „apetisante”. Putini oameni şi-au dat seama ca  deschiderea occidentului către estul Europei era un gest de nevoie ,nu de înţelegere , sau  compasiune. Nu mai aveau deschidere spre pieţe noi,iar „chinezăriile”ii făceau necompetitivi.

Nea Mugure nu prea ştii ce să mai spui, şi ai luat-o pe urma „marinelului”!

De ce băncile nu şi-au îndreptat atenţia spre dezvoltarea altor sectoare? Simplu: voi bancherii preferaţi să vă circule repede banii ca să îi înmulţiţi. Băncile cazând în mâinile străinilor, aceştia au avut interesele lor naţionale, pe care sa le slujească! Au tras de  români ca de hoit. Nu ştiau cum sa ii mai amăgească sa ia credite,de multe ori  acestea  fiind direcţionate către un anume produs! Dacă voi aţi fost deştepţi de ce n-aţi lansat de atunci un semnal de alarma?  Sau aţi fost mâna în mâna cu ei, sau şi voi aţi fost lideri(oare?) proşti (sau fără lideri)!!!!!!

De ce  nu aţi orientat politica băncilor prin pârghiile ce le aveaţi  sa investească unde trebuie? Mai degrabă cred ca aţi vândut ţara asta!

Cel ce culpabilizează un popor , cel ce spune ca poporul sau este prost, nu mai trebuie sa fie băgat în seama. Ar trebui ceva de genul excomunicării practicate de Biserica Catolica!

S-ar răsuci în mormântat Carol I, care a bătut primul leu romanesc , dacă ar afla ce fac astăzi bancherii romani împreună cu preşedintele tarii!

„La 22 aprilie 1867 este stabilită moneda naţională leu, ca o monedă bimetalică cu etalonul la 5 grame de argint sau 0,3226 grame de aur şi având 100 de diviziuni, numite bani!”

Leu românesc

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

http://ro.wikipedia.org/wiki/Leu_rom%C3%A2nesc#Primul_leu

*De ce sunt negarantate creditele ? A fost o şmecherie pentru că în contract iţi asumi nişte riscuri greu de ocolit! E şmecheria voastră, şi cum în toate vremurile bancherii au fost nişte „Hagi Tudose”, acum o întorci în favoarea voastră!

4 gânduri despre „Gata, nu mai tac! O iau de la capăt!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.