Impresii de la mitingul din 5 oct.2010!


Am plecat de acasă cu speranța în suflet ca se va schimba ceva! Ce-i drept  speranţa moare ultima!  Cred ca a ajuns  în comă speranța românilor! Cele zece mii de de voci au scandat „Demisia” „Rușine” și alte  cuvinte de loc jignitoare,în faţa guvernului . Mi s-a părut jignitor faptul ca ni s-a cerut de către lideri de la centru sa nu lansam injurii adresate președintelui,din cauza decesului mamei sale! Ba chiar sa-i transmitem mesaje de compasiune!Cu toate astea s-au făcut unele referiri voalate la adresa sa de către liderii din teritoriu!

La mitingul din fata Guvernului  s-a scandat „POLIŢIA” minute în şir! Oare de ce acești oameni și-au câștigat un respect fără seamăn? Au devenit un model al luptei sindicale din România si pentru contestatarii regimului Băsescu. Înainte poliţia era hulita și privită ca pe un mijloc de opresiune! Politicienii  au pierdut și bruma de respect de care se mai bucurau,atât datorită prestației puterii și a președintelui,dar și a certurilor din firava opoziție!

Un alt lucru dezamăgitor pentru mine a fost lipsa tinerilor,a elevilor, care să își susțină dascăli, să își creeze un viitor mai bun!Lipsa de reacție a acestora este o boala a societății românești, indusă de clasa politică putredă în ansamblul ei.

Discursul domnului Cornea mi s-a părut exact discursul unui politician ! Poate ca și acești oameni așezați de prea mult în funcțiile și fotoliile confortabile ale conduceri ii descurajează pe tineri! Majoritatea discursurilor au fost înțesate de fraze sforăitoare și promisiuni deșarte! Teama guvernanților o voi ilustra cu câteva fotografii,unde se vad fortele de ordine mobilizate! În Piața Revoluției,de fapt în  fata ministerului muncii și pe străduțele laterale erau adunați la vedere peste 500 de jandarmi şi puse la loc vizibil 10 dube , asta în condițiile in care au demonstrat profesorii,oameni cu un anume nivel de cultura!

La ieșirea din sediul ministerului muncii,atunci când Domnul Cornea a spus ca mâine, începând cu ora 17 vor începe noi negocieri au început huiduielile! Membrii obișnuiți de sindicat nu mai vor sa petreacă nici o zi în aceleași condiții! Am văzut îndârjirea din ochii lor ,am auzit cuvintele de dispreț fata de guvernanți . Cei mai nemulțumiți erau tinerii profesori,care la un salariu de 500 lei nu pot trai! Cei mai în vârstă mai mormăiau,mai râdeau! Toți erau foarte nemulțumiți de starea de fapt. Dezamăgiți am plecat spre autocarele care ne-au adus din țară! Nici un rezultat! Guvernul a rămas sus și tare pe poziție!

De vina sunt și bucureștenii! Da ! Stăteau, se uitau, râdeau pe margine și treceau mai departe! Unii mai  glumeau pe seama noastră!Cu toate acestea ni s-au alăturat și câțiva pensionari. Oare Tinerii noștri așteaptă de la cei în vârsta sa le vina totul pe tava?Nu ma refer la tinerii profesori care aproape ca plângeau cu gândul la ziua de salariu! La ceilalți ce parca au devenit inconștienți ca viitorul lor devine tot mai sumbru cu cât sta mai mult acest guvern la putere!Acest guvern ,acest partid și acest președinte!

 

9 gânduri despre „Impresii de la mitingul din 5 oct.2010!

 1. La început am avut încredere. I-am trimis şi dânsului o petiţie în care îi explicam despre cazurile de încălcare ale legilor. Mai multe decât am scris pe blogul dvs. Cu copii ale documentelor. Este un an de când aştept un răspuns!!! Apoi a fost povestea cu d-na Melania Vergu. Mai este un director juridic în minister care este cercetat de ANI.Ce părere credeţi că am? Dar nici cu dna Andronescu sau d-nul Marga nu mi-e ruşine.Cunosc şi despre ei amănunte pe care nu le pot proba şi de aceea nu îmi pot permite să le scriu.Băiatul meu în Regie a stat 5-6 ani!Ştiţi cum li se cerea inspectorilor să trimită diverse … la MECT ?

  Apreciază

 2. Eu am spus acolo doar impresiile mele de persoana ce a participat din solidaritate la miting! Cat privește Dl. Funeriu ce părere aveți? Eu va vorbesc ca fost elev ce n-a ajuns dascăl ci am ales o alta meserie

  Apreciază

 3. Domnule,

  Liderii de sindicat au făcut ani de zile trocuri,în favoarea lor, cu pesediştii sau liberalii.Este posibil ca unii să o facă şi acum, cu actualii.

  V-aţi întrebat de ce în anul 2008, cu toate că toată ţara semnasem pentru greva generală, mă refer la profesori, în chiar ziua în care trebuia declanşată am fost anunţaţi că s-a anulat?

  În aceea zi eu am intrat în greva foamei oficial pentru aplicarea Legii 221/2008. Am anunţat Crucea Roşie în fruntea căreia era d-na Geoană şi toate sindicatele naţionale şi conducerea judeţeană a FSLI PRAHOVA,al cărui membru eram.

  Neoficeal mi s-a spus că liberalii sunt foarte buni, asta în PRAHOVA iar la nivel naţional nu a binevoit nimeni să-mi răspundă.

  Politicieni de toate culorile , ziarişti sau jurnalişti de la televiziuni nu şi-au făcut timp pentru vreun mesaj. Eu, cetăţean român nu am primit mesaj decât de la Secretariatul general al Guvernului, la două săptămâni după ce ieşisem din greva foamei, de la Curtea Constituţională, Avocatul Poporului şi de Uniunea Europeană!

  Vadim Tudor, Dan Diaconescu, Crin Antonescu şi mulţi alţii, a căror listă o am undeva ca să nu-i uit niciodată, nu şi-au făcut timp, nu ei ci vreun şef de cabinet, să-mi răspundă.

  Dacă atunci când eram în greva foamei liberalii nu au avut timp să-mi trimită mesaje în 2009 , în campania electorală îmi umpluseră inbox-ul.

  Nu am încredere în sindicalişti şi am văzut că şi dvs. sunteţi un fin analist.

  Ideea de a ne uni pentru a lupta pentru drepturile noastre civile este lăudabilă.Indiferent cu cine am votat acestea ne sunt încălcate. Despre subiecte politice nu se poate pentru că avem opinii diferite. Dacă dvs. aveţi o credinţă eu o respect chiar dacă este contrară celei pe care o am eu. Asta înseamnă libertate de opinii.

  Cu respect,

  Carmen Amza

  PS. Mai jos este copiată declaraţia mea prin care am declarat greva foamei.La care nimeni nu a sărit să mă sprijine.

  ,,10.11.2008

  Domnule Inspector General,

  Subsemnata Amza C. Aureliana Carmen, profesor de matematică, gradul I, titulară la Şcoala cu clasele I-VIII Poiana Copăceni cu o vechime de 28 de ani neîntreruptă în învăţământ vă aduc la cunoştinţă faptul, că de luni 18 noiembrie 2008 intru în GREVA FOAMEI pe care o voi ţine până când se va aplica legea .

  La şcoala unde predau elevii noştri sunt mai tot timpul în greva învăţării. Ne chinuim din greu să-i lămurim că le este necesară o diplomă pentru a duce o viaţă puţin mai bună decât părinţii lor. La şcoala noastră nu este bine venită greva generală. Unii elevi chiar mi-au spus: ,, Dacă intrăm şi noi în grevă? Ce o să ne faceţi?”

  Am semnat totuşi pentru declanşarea grevei generale şi ştiţi pentru ce ?

  Am semnat pentru că este un moment prielnic să atenţionăm opinia publică că se fac abuzuri zilnice pe care suntem nevoiţi să le înghiţim, şi nu numai noi cadrele didactice ci toţi care facem parte din pătura săracă a ţării.

  Noi suntem oamenii care nu ne putem permite să ne ducem copii la învăţătură în străinătate, noi suntem oamenii care nu ne putem permite să ne tratăm bolile în străinătate, noi suntem cei care nu numai că nu ne îmbrăcăm după ultima modă ba, mai mult, ne îmbrăcăm de la magazinele cu haine vechi, noi suntem cei care ne cumpărăm maşinile la mâna a doua, noi suntem cei care nu ne putem permite procese costisitoare, noi suntem cei zilnic nedreptăţiţi şi discriminaţi. Noi nu ne putem permite să mituim, nu uitaţi suntem prea săraci, noi nu ne putem permite să ne cumpărăm posturile sau funcţiile la care aspirăm.

  Noi suntem cei umiliţi dar care încercăm să ne păstrăm demnitatea fără să ne prostituăm în piaţa publică.( A se vedea discursul lui Cicero).
  Noi dascălii nu facem parte din clasa mijlocie.

  Stiu , o să spuneţi că sunt de stânga, că sunt o comunistă, o stalinistă sau cine ştie ce altceva.

  Am votat din 1990 totdeauna cu un partid de dreapta considerând că sunt destui care votează cu stânga şi că avem nevoie de o opoziţie adevărată şi credibilă pentru ca să nu se mai ajungă la o dictatură. Am trăit 33 de ani într-o dictatură de stânga.

  Urmărind discursurile domnului prim – ministru Tăriceanu vă mărturisesc că, pentru prima dată, după 19 ani, îmi este teamă de iminenţa instalării unei dictaturi asemănătoare cu cea fascistă în care rolul evreilor îl jucăm noi , dascălii.

  Personal mi-ar fi fost jenă să intru în greva foamei pentru mărirea salariului. Sunt învăţată să fac economii, să mă hrănesc cu foarte puţin sau să ţin post negru.

  Intru totuşi în GREVA FOAMEI pentru că într-un stat de DREPT se aplică LEGEA. Dacă guvernul consideră că nu este corect să aplice această lege să îşi dea demisia. Este absolut legal şi ar demonstra că au demnitate.

  Carmen Amza

  Domnului Inspector General al Inspectoratului Şcolar Judeţean -Prahova ,,

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.